Νοικιάζετε ακίνητο; Επαγγελματική κάρτα ή ακόμα καλύτερα ψηφιακή επαγγελματική κάρτα έχετε; Αν όχι, γιατί; Θεωρείτε ότι οι επιχειρήσεις βραχυπρόθεσμης ενοικίασης ακινήτων είναι λιγότερο επιχειρήσεις από άλλες επιχειρήσεις;

Φανταζόμαστε πως όχι…οπότε γιατί να μην χρησιμοποιήσετε ένα επιπλέον εργαλείο μάρκετινγκ ώστε να πάτε την επιχείρηση σας αυτή ένα βήμα πιο πέρα από τον ανταγωνισμό;

Για να είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος, όταν μιλάμε για επιχειρήσεις βραχυπρόθεσμης ενοικίασης ακινήτων αναφερόμαστε στη βραχυχρόνια μίσθωση όπως Airbnb, ενοικιαζόμενα καταλύματα, βίλες, ξενοδοχεία κ.α.

Γιατί πρέπει να έχετε ψηφιακή επαγγελματική κάρτα;

Όπως πιθανότατα έχει γίνει αντιληπτό τα τελευταία χρόνια η βραχυπρόθεσμη ενοικίαση ακινήτων έχει πάρει ανοδική πορεία. Είναι πολύ θετικό ότι υπάρχει αύξηση της ζήτησης για βραχυπρόθεσμη ενοικίαση και κατά συνέπεια αύξηση των εσόδων. Υπάρχει όμως και αύξηση του ανταγωνισμού, των προσφερόμενων παροχών και υπηρεσιών.

Γι΄ αυτό και βλέπουμε ότι χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερα εργαλεία μάρκετινγκ για την προβολή των ακινήτων. Είναι επιτακτική ανάγκη μια επιχείρηση να χρησιμοποιήσει όλα τα δυνατά μέσα για να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό.

Ένα λοιπόν από αυτά τα εργαλεία είναι η χρήση επαγγελματικών καρτών. Τυπωμένες επαγγελματικές κάρτες στο χώρο των ακινήτων μέχρι στιγμής βλέπαμε μόνο από ξενοδοχεία, κάτι που σταδιακά αλλάζει και έχει υιοθετηθεί και από ιδιοκτήτες λοιπών ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Και γιατί όχι άλλωστε! Μια επαγγελματική κάρτα έχει επάνω τα στοιχεία της επιχείρησης σας, βοηθάει τον εν δυνάμει επισκέπτη να έρθει σε άμεση επαφή μαζί σας, δείχνει επαγγελματισμό και δίνει αξία στην επιχείρηση σας.

Τώρα φανταστείτε πόσο πιο δυνατό γίνεται αυτό το εργαλείο όταν μετατραπεί σε ψηφιακή επαγγελματική κάρτα!

Αναλυτικά τα πλεονεκτήματα των ψηφιακών επαγγελματικών καρτών τα είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο:

Η ψηφιακή επαγγελματική κάρτα είναι πλέον γεγονός και έχει πολλά πλεονεκτήματα

Σε αυτό το άρθρο όμως, θα δούμε γιατί πρέπει και πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι ψηφιακές κάρτες από επιχειρήσεις βραχυπρόθεσμης ενοικίασης ακινήτων.

Ψηφιακή Κάρτα & Επιχειρήσεις Βραχυπρόθεσμης Ενοικίασης Ακινήτων

digital-cards-and-short-term-property-rental-businesses

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής επαγγελματικής κάρτας για την επιχείρηση σας;

Επικοινωνεί τις βασικές πληροφορίες γρήγορα

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της ψηφιακής επαγγελματικής κάρτας ότι μπορεί να επικοινωνήσει πολλές σημαντικές πληροφορίες όπως η διεύθυνση, το τηλέφωνο, το email και ο ιστότοπος τής επιχείρησης-ακινήτου σας ταυτόχρονα. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνει φωτογραφίες και χάρτη με την τοποθεσία του ακινήτου σας.

Όλα αυτά καταλήγουν στη συσκευή του επισκέπτη μέσω της τεχνολογίας NFC ή το σκανάρισμα ενός QR code.

Μπορεί να περιλαμβάνει χάρτη με την τοποθεσία του ακινήτου σας

Το σύνηθες όταν κάποιος ψάχνει τη τοποθεσία ενός ακινήτου που έχει νοικιάσει είναι να πληκτρολογήσει τη διεύθυνση στο google maps και να πλοηγηθεί με GPS. Βασική προϋπόθεση είναι βέβαια να έχει πληκτρολογήσει τη σωστή διεύθυνση και να έχει εντοπίσει τη σωστή τοποθεσία του ακινήτου. Δε θέλουμε να ξέρουμε τι θα συμβεί αν η ίδια διεύθυνση βρίσκεται και στα νότια και στα δυτικά προάστια της Αθήνας και το GPS οδηγήσει αλλού τον επισκέπτη!

Σε μια ψηφιακή κάρτα μπορείτε να προσθέσετε χάρτη με την ακριβή τοποθεσία και ο επισκέπτης με ένα κλικ ανοίγει τον χάρτη και οδηγείται στη σωστή διεύθυνση!

Εύκολη και γρήγορη καταχώρηση

digital-cards-and-short-term-property-rental-businesses

Στην ουσία μια ψηφιακή κάρτα είναι ένα ψηφιακό προφίλ στο διαδίκτυο. Χρησιμοποιώντας κάποιος την τεχνολογία NFC ή ένα QR μπορεί να μπει σε αυτό το προφίλ. Έτσι, το μόνο που απαιτείται είναι μια συσκευή με δυνατότητα NFC(συνήθως κινητό). Ο επισκέπτης φέρνει τη συσκευή κοντά στην NFC κάρτα ή στο QR code. Αυτό ήταν! Όλα τα στοιχεία του ακινήτου σας(διεύθυνση, τηλέφωνο, χάρτης, προφίλ στα social media κ.α) καταχωρήθηκαν στις επαφές του.

Πόσες πιθανότητες θα δίνατε να καταχωρήσει χειροκίνητα αυτά τα στοιχεία στις επαφές του κινητού του;

Μπορεί να μοιραστεί ακόμα και από απόσταση

Μπορεί μια NFC κάρτα να είναι άκρως εντυπωσιακή, όμως αρκεί κάποιος να έχει ένα QR code ή ένα link για να μπει στο ψηφιακό προφίλ της επιχείρησής σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να στείλετε το QR code ή το link mέσω email, προσωπικού μηνύματος ή όπως αλλιώς επιθυμείτε. Όπως και πριν, εφόσον το QR code σκαναριστεί, τα στοιχεία του προς ενοικίαση ακινήτου σας καταλήγουν και πάλι στη συσκευή του επισκέπτη.

Μπορείτε να μοιράζεστε τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς ή τους τρόπους πληρωμής

Συνήθως όταν κάποιος νοικιάζει ένα ακίνητο(Airbnb, δωμάτιο ξενοδοχείου κ.α.) η διαδικασία είναι κάπως έτσι: Το κατάλυμα στέλνει τους λογαριασμούς για κατάθεση και ο επισκέπτης κάνει την κατάθεση μπαίνοντας στο ηλεκτρονικό σύστημα της τράπεζάς του ή με φυσική παρουσία.

Με την ψηφιακή κάρτα η διαδικασία αλλάζει λίγο. Μπορείτε να έχετε ήδη καταχωρημένους στην ψηφιακή κάρτα όλους τους δυνατούς τρόπους πληρωμής. Ο επισκέπτης μπορεί να αντιγράψει τον αριθμό λογαριασμού ή να μπει απευθείας για κατάθεση γλιτώνοντας το «σπασμένο τηλέφωνο» ανταλλαγής μνημάτων.

digital-cards-and-short-term-property-rental-businesses

Μπορείτε να συμπεριλάβετε περισσότερα στοιχεία σε σχέση με μια τυπωμένη επαγγελματική κάρτα

Πέρα από τη διεύθυνση, τα τηλέφωνα και email επικοινωνίας, τον ιστότοπο, τους λογαριασμούς σας και ένα χάρτη, όπως αναφέραμε, μπορείτε να συμπεριλάβετε πολλά ακόμα στοιχεία.

Πρώτα απ΄ όλα μπορείτε να προσθέσετε τα προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε οι επισκέπτες να συνδεθούν μαζί σας και εκεί. Επίσης, μπορείτε να βάλετε φωτογραφίες του ακινήτου καθώς και διάφορες πληροφορίες. Σε όλα αυτά ο επισκέπτης μπαίνει απευθείας με ένα κλικ.

Είναι ένας μικρός ιστότοπος

Όπως μόλις αναφέραμε μια ψηφιακή κάρτα δίνει πάρα πολλές δυνατότητες. Μπορείτε να καταχωρήσετε από στοιχεία επικοινωνίας μέχρι φωτογραφίες και χάρτη με την τοποθεσία σας. Οπότε, ειδικά σε περίπτωση που δεν έχετε ιστότοπο(αν και προτείνουμε να έχετε ιστότοπο), μια ψηφιακή κάρτα μπορεί να τον υποκαταστήσει.

Προσθήκη WhatsApp

digital-cards-and-short-term-property-rental-businesses

Μπορεί το WhatsApp σαν εφαρμογή να μην είναι ιδιαίτερα διαδομένο στην Ελλάδα στο εξωτερικό όμως είναι μια από τις κορυφαίες πλατφόρμες επικοινωνίας. Μπορεί κάποιος να έρθει σε άμεση επαφή μαζί σας με ένα τηλέφωνο ή ένα μήνυμα. Ειδικά αν δέχεστε επισκέψεις από εξωτερικό πρέπει να βάλετε το WhatsApp στους τρόπους επικοινωνίας καθώς θα έχετε ένα επιπλέον «συν» ως οικοδεσπότης. Μέσα από την ψηφιακή σας κάρτα μπορεί κάποιος να συνδεθεί απευθείας μαζί σας στο WhatsApp.

Απευθείας κρατήσεις

Μάλλον διαπιστώσατε ότι η ψηφιακή κάρτα σάς δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε αρκετά link. Έτσι, μπορείτε να προσθέσετε link που οδηγεί απευθείας στο σύστημα κρατήσεων σας ώστε οι μελλοντικοί σας πελάτες να κάνουν κράτηση εύκολα και γρήγορα χωρίς παρεμβολές.

Δημιουργεί θετικές εντυπώσεις για την επιχείρηση και την επωνυμία σας

Μια ψηφιακή επαγγελματική κάρτα σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις! Είναι κάτι άκρως πρωτοποριακό!

Επίσης, δείχνει πως παρακολουθείτε τις εξελίξεις της τεχνολογίας, ότι παίρνετε πολύ σοβαρά την επιχείρηση σας αλλά και ότι είστε πρωτοπόρος στον κλάδο σας.

digital-cards-and-short-term-property-rental-businesses

Τι πρέπει να συμπεριλάβετε στην ψηφιακή επαγγελματική σας κάρτα;

Όπως είδαμε υπάρχουν πολλά στοιχεία που μπορείτε να προσθέσετε στην ψηφιακή σας κάρτα. Ποια είναι όμως αυτά τα στοιχεία που δεν πρέπει με τίποτα να παραλείψετε;

1. Λογότυπο

Εάν δεν έχετε ήδη σχεδιάσει ένα λογότυπο, ήρθε η ώρα να το κάνετε για πολλούς λόγους. Κυρίως όμως ένα λογότυπο κάνει την επιχείρησή σας πιο αναγνωρίσιμη και θα βοηθήσει την επωνυμία σας να ξεχωρίσει.

2.Όνομα ακινήτου

Ακόμη κι αν μιλάμε για Airbnb ή ενοικιαζόμενη βίλα θα πρέπει να αναφέρετε το όνομα του ακινήτου. Μάλιστα, καλό είναι να υπάρχει πέρα από το όνομα του ακινήτου και το όνομα του υπευθύνου-οικοδεσπότη. Ειδικά στην περίπτωση ενοικίασης ακινήτων τα πράγματα είναι πιο προσωπικά. Ο επισκέπτης πρέπει και θέλει να ξέρει ποιος βρίσκεται πίσω από το ακίνητο.

3.Στοιχεία επικοινωνίας

Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι απαραίτητα για να έρθουν οι υποψήφιοι επισκέπτες σε επαφή μαζί σας. Προσθέστε τη διεύθυνση, το τηλέφωνο(κινητό και σταθερό) και ένα mail επικοινωνίας κατ' ελάχιστο.

digital-cards-and-short-term-property-rental-businesses

4.Ιστοτοπος

Ίσως να μην το έχετε σκεφτεί αλλά ένας ιστότοπος, ακόμα και για επιχειρήσεις βραχυπρόθεσμης ενοικίασης ακινήτων είναι ένα σπουδαίο εργαλείο. Πέρα από βασικές πληροφορίες, φωτογραφίες και στοιχεία επικοινωνίας, αυξάνει την αξιοπιστία προς την επιχείρησή σας. Είναι η ψηφιακή ρεσεψιόν του ακινήτου σας οπότε δεν μπορεί να λείπει από την ψηφιακή σας κάρτα.

5.Φωτογραφίες

Το πρώτο πράγμα που θα ψάξει κάποιος όταν πρόκειται να νοικιάσει ακίνητο είναι οι φωτογραφίες του ακινήτου. Κάντε το πιο εύκολο για τον υποψήφιο πελάτη να βρει φωτογραφίες. Προσθέστε ένα μικρό portofolio.

Μια φωτογραφία υψηλής ποιότητας που δείχνει τα καλύτερα χαρακτηριστικά της ιδιοκτησίας σας θα προσελκύσει περισσότερη προσοχή και θα ενθαρρύνει τους πιθανούς επισκέπτες να κάνουν κράτηση.

 

Τελικές σκέψεις

Μια ψηφιακή επαγγελματική κάρτα είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για επιχειρήσεις βραχυπρόθεσμης ενοικίασης ακινήτων.

Μπορούν να κάνουν την επαφή με τον πελάτη πιο άμεση και εύκολη ενώ σας δίνουν πολλές επιλογές και σίγουρα δημιουργούν θετικές εντυπώσεις.

Από τη στιγμή που η ζήτηση για ενοικιαζόμενα ακίνητα αυξάνεται όπως και ο ανταγωνισμός μια ψηφιακή κάρτα είναι ένα δυνατό χαρτί για να κάνετε τη διαφορά και το ακίνητο σας να είναι «Booked for the season».

 

Διαβάστε επίσης:

13 Τρόποι Για Να Μετατρέψετε Τις Επαγγελματικές Σας Κάρτες Σε Έξυπνο Εργαλείο Μάρκετινγκ

Γιατί Οι Επαγγελματικές Κάρτες NFC Είναι Το Μέλλον Της Επιχείρησης Σας

 

Το να φτιάξετε την ψηφιακή επαγγελματική΄σας κάρτα είναι πολύ πιο εύκολο απ' ότι νομίζετε. Μπορείτε να ξεκινήσετε από εδώ. Για οτιδήποτε χρειαστείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram και Linkedin για περισσότερα για δυνατή παρουσία της επιχείρησής σας.