Η τεχνολογία NFC(Near Field Communication) κάνει την εμφάνιση της σε όλο και περισσότερους τομείς. Έτσι δεν άργησε να εισέλθει και στον χώρο της  φιλοξενίας. Μπορεί να πάει την εμπειρία των πελατών ένα βήμα παραπέρα αλλά και να διευκολύνει λειτουργικές διαδικασίες. Κοινώς NFC τεχνολογία και ξενοδοχεία παντρεύονται και δημιουργούν έξυπνα ξενοδοχεία!

Πριν από μερικά χρόνια ήταν περίεργο να ακουμπάς απλά την πιστωτική σου κάρτα σε ένα μηχάνημα και να πληρώνεις ανέπαφα. Στη σημερινή εποχή φτάσαμε στο να μπορεί κάποιος να ζήσει ακόμα και εμπειρία AR(επαυξημένης πραγματικότητας) απλά με μια συσκευή με δυνατότητα NFC. Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνολογία NFC στο ξενοδοχείο σας για να προσφέρετε ακόμα και αυτό.

 

Τι μπορεί να κάνει η NFC τεχνολογία για το ξενοδοχείο σας;

Η NFC τεχνολογία(τεχνολογία κοντινού πεδίου) μπορεί να φέρει σε επικοινωνία ένα τσιπ NFC και μια συσκευή με δυνατότητα NFC. Μόλις γίνει αυτή η επαφή ξεκινάει μια ενέργεια. Αυτή η ενέργεια μπορεί να είναι το άνοιγμα μιας σελίδας, μιας εφαρμογής ή οτιδήποτε άλλο έχει οριστεί.

Κάπως έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνολογία NFC στο δικό σας ξενοδοχείο και να παρέχετε μοναδικές εμπειρίες.

 

how-nfc-technology-creates-smart-hotel

 

Για παράδειγμα το ξενοδοχείο Cove στις Μπαχάμες, μέλος των Atlantis Resorts, χρησιμοποίησε την NFC τεχνολογία για προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στους διάσημους καλεσμένους του. Έκανε σε όλους ένα κομψό, διακριτικό και όμορφο…προσωρινό τατουάζ! Το τατουάζ περιείχε ένα τσιπ NFC. Φέρνοντας λοιπόν το κινητό τους κοντά στο τατουάζ  αυτό οι επισκέπτες μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε χώρους του ξενοδοχείου. Πέρα όμως από αυτό οι επισκέπτες μπορούσαν να αλληλεπιδράσουν με το ξενοδοχείο, να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για ειδικές εκδηλώσεις, δραστηριότητες Σαββατοκύριακου και άλλο αποκλειστικό και εξατομικευμένο περιεχόμενο. Το αποτέλεσμα ήταν μια υπέροχη, ολοκληρωμένη και εντελώς ατομική εμπειρία για κάθε επισκέπτη, ανά πάσα στιγμή!

Οκ, μπορεί το ξενοδοχείο σας να μην είναι το Cove Resort αλλά πιστεύουμε καταλάβατε τη δύναμη της NFC τεχνολογίας. H NFC τεχνολογία δημιουργεί έξυπνα ξενοδοχεία! Επίσης, μπορεί το τατουάζ NFC να είναι λίγο προχωρημένο αλλά θα μπορούσε να είναι ένα QR code, μια κάρτα NFC, NFC τσιπ σε μπρελόκ, σε βραχιόλια, κονκάρδες κ.α.

Πώς μπορείτε τώρα εσείς να χρησιμοποιήσετε αυτή την τεχνολογία στο δικό σας κατάλυμα; Συνεχίστε να διαβάζετε.

 

Τεχνολογία NFC & Έξυπνα Ξενοδοχεία

how-nfc-technology-creates-smart-hotel

 

Μετατρέπει το κινητό του επισκέπτη σε κλειδί

Μια από τις πιο κοινές χρήσεις της NFC τεχνολογίας στα ξενοδοχεία είναι ότι το κινητό του πελάτη χρησιμοποιείται ως κλειδί για το άνοιγμα του δωματίου ή άλλων χώρων του ξενοδοχείου. Απλά ο πελάτης περνάει το κινητό του στο σημείο πρόσβασης/κλειδαριά.

Πώς δουλεύει; Με μια εφαρμογή που κατεβάζει ο πελάτης στο κινητό του με την εγγραφή του σε ειδικό σύστημα του ξενοδοχείου. Συνήθως λαμβάνει  e-mail ή sms για να κατεβάσει αυτή την εφαρμογή πρόσβασης την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει καθ' όλη τη διάρκεια της διαμονής του.

 

Παρέχει πρόσβαση στο Wi-Fi

Συνήθως από τις πρώτες ερωτήσεις μετά το check-in είναι «Ποιο είναι το password για το Wi-Fi;». Με τη χρήση της τεχνολογίας NFC τα πράγματα απλοποιούνται. Ο κωδικός Wi-Fi είναι περασμένος σε ένα αυτοκόλλητο NFC και μόλις ο επισκέπτης περάσει τη συσκευή του πάνω από το αυτοκόλλητο μπαίνει αυτόματα στο Wi-Fi . Το αυτοκόλλητο αυτό μπορεί να τοποθετηθεί στα δωμάτια των επισκεπτών αλλά και σε κοινοχρήστους χώρους. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν έχετε πάνω από ένα δίκτυο Wi-Fi. Έτσι οι πελάτες θα μπαίνουν αυτόματα και εύκολα χωρίς να χρειάζεται να σας κυνηγάνε για να τους πείτε τον κωδικό ή να ανησυχούν για την ασφάλεια του δικτύου.

how-nfc-technology-creates-smart-hotel

 

Πρόσβαση σε πληροφορίες ανά πάσα ώρα και στιγμή

Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει να λαμβάνει ο επισκέπτης πληροφορίες και στοιχεία σε πραγματικό χρόνο. Μπορεί να είναι γενικές πληροφορίες για το ξενοδοχείο και κανονισμοί, πληροφορίες για δραστηριότητες στο ξενοδοχείο ή στην περιοχή, υπηρεσίες που παρέχονται ακόμα και ποιο θα είναι το πρωινό!

Επίσης αντίστροφα, προσφέρει πληροφορίες στη διεύθυνση του ξενοδοχείου για τη δραστηριότητα του πελάτη: πρόσβαση, κατανάλωση, καθώς και online σχόλια ή λήψη αιτημάτων για υπηρεσίες, μεταξύ άλλων.

 

Προσφέρει VIP εμπειρίες

Ίσως έχετε πελάτες που θέλετε να τους ευχαριστήσετε λιγάκι παραπάνω. Μπορείτε μέσω αυτής της τεχνολογίας να τους παρέχετε VIP υπηρεσίες όπως ενημέρωση για επιλογές πρωϊνού στο δωμάτιο, υπηρεσίες spa και έξτρα παροχές.

how-nfc-technology-creates-smart-hotel

 

Σχόλια και κριτικές σε πραγματικό χρόνο

Μέσα απ΄ την εφαρμογή οι πελάτες θα μπορούν να αξιολογούν, να αφήνουν σχόλια και κριτικές σε πραγματικό χρόνο. Έτσι έχετε τη δυνατότητα να προλάβετε τυχόν παράπονα και αρνητικές κριτικές αλλά και να βελτιώσετε την εμπειρία διαμονής.

 

Καθιστά εύκολες τις πληρωμές

Αυτό πιθανότατα δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε καθώς η NFC τεχνολογία κυριαρχεί στις πληρωμές. Όλοι πλέον(ή σχεδόν όλοι) χρησιμοποιούν τις ανέπαφες πληρωμές. Όμως θα το πάμε ένα βήμα παραπάνω. Μπορεί κάποιος μέσω της τεχνολογίας NFC να κάνει απευθείας πληρωμή από τη συσκευή του. Το ξενοδοχείο στέλνει τους τρόπους πληρωμής τους οποίους ανοίγει ο πελάτης από τη συσκευή του και προχωράει στην πληρωμή. Κάπως έτσι απλά και γρήγορα ο χρόνος αναμονής στη reception μηδενίζεται. Χωρίς κάρτες, χωρίς PIN, χωρίς τριβές.

how-nfc-technology-creates-smart-hotel

Προσφέρει εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας(AR)

Τι ειν’ τούτο; Κι όμως ίσως έχετε έρθει σε επαφή με την επαυξημένη πραγματικότητα περισσότερες φορές απ΄ όσες νομίζετε. Πώς; Μέσα από τα φίλτρα σε TikTok και Instagram. Η επαυξημένη πραγματικότητα παντρεύει τον πραγματικό κόσμο με ψηφιακά στοιχεία(κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο).

Ας το οπτικοποιήσουμε. Φανταστείτε να περνάτε το κινητό σας πάνω από κάποιο παρασκεύασμα(π.χ. κεικ) στον μπουφέ και στην οθόνη σας εκτός από τα καλούδια του πρωινού να εμφανίζεται ένα κείμενο με το τι ακριβώς περιέχει ώστε να αποφύγετε το συγκεκριμένο παρασκεύασμα αν έχετε κάποια αλλεργία. Θα μπορούσαμε να σας δώσουμε κι άλλα παραδείγματα αλλά θα το κρατήσουμε απλό καθώς ίσως η συγκεκριμένη δυνατότητα σας φαίνεται πολύ «μπροστά». Φανταζόμαστε όμως ότι θέλετε το ξενοδοχείο σας να είναι πρωτοπόρος. Γι' αυτό και σας δίνουμε ιδέες ώστε και το δικό σας ξενοδοχείο να συγκαταλέγεται στα έξυπνα ξενοδοχεία!

how-nfc-technology-creates-smart-hotel

Η χρήση της τεχνολογίας NFC στα έξυπνα ξενοδοχεία δεν περιορίζεται μόνο στην εμπειρία των πελατών.

Μπορεί να προσφέρει καταπληκτικές λύσεις για την καλύτερη και πιο οργανωμένη λειτουργία του ξενοδοχείου. Όπως:

 

Ευκολία σε τεχνικές εργασίες και συντήρηση

Μέσω της τεχνολογίας NFC μπορεί όλο το προσωπικό του ξενοδοχείου να χρησιμοποιεί τα τηλέφωνά του και να έχει άμεση πρόσβαση σε όλες τις σχετικές πληροφορίες σχετικά με μια συσκευή και τη συντήρηση που χρειάζεται. Με την αλληλεπίδραση με ετικέτες NFC πάνω στη συσκευή, το ελάττωμα θα μπορούσε να καταχωρηθεί αυτόματα σε ένα σύστημα και να γίνει προσβάσιμο σε υπεύθυνους, διευθυντές ή τεχνικούς και να αναφέρεται η δραστηριότητα που πραγματοποιήθηκε. Όλα μέσα από μια εφαρμογή στο κινητό!

how-nfc-technology-creates-smart-hotel

Διευκόλυνση σε λειτουργικές εργασίες

Αυτή η τεχνολογία είναι εξίσου χρήσιμη για τον έλεγχο της δραστηριότητας του προσωπικού, από τους τεχνικούς συντήρησης, τους εργαζομένους καθαριότητας μέχρι και τους υπαλλήλους υποδοχής. Όπως και πιο πάνω μέσα από μια εφαρμογή θα έχουν πρόσβαση σε ένα κοινό σύστημα και λίστα εργασιών. Αυτός είναι ένας τρόπος για να διασφαλιστεί ότι οι εργασίες ολοκληρώνονται έγκαιρα.

 

Έλεγχος παρουσίας προσωπικού

Οι ετικέτες NFC μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της παρουσίας του προσωπικου.Εφόσον χρησιμοποιείται η εφαρμογή για τις καθημερινές εργασίες, είναι ένας έμμεσος τρόπος να διασφαλιστεί ότι βρίσκονται στα σωστά μέρη και ότι κάνουν τις σωστές εργασίες που έχουν σε πραγματικό χρόνο.

how-nfc-technology-creates-smart-hotel

Τελικές σκέψεις

Η NCF τεχνολογία είναι αδιαμφισβήτητα εντυπωσιακή! Οι λειτουργίες και οι δυνατότητες μπορούν να φτάσουν την εμπειρία διαμονής του πελάτη σε ένα πραγματικά άλλο επίπεδο!

Πέρα όμως από εκπληκτικές εμπειρίες προσφέρει επιλογές που βελτιώνουν την οργάνωση και τη  λειτουργίατου ξενοδοχείου.

Οι δυνατότητες που αναφέραμε πιο πάνω είναι απλά κάποιες από αυτές που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή. Καθώς η τεχνολογία αυτή εξελίσσεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς οι επιλογές ολοένα και θα αυξάνονται. Αναβαθμίστε τις προσφερόμενες υπηρεσίες σας, προσφέρετε συγκλονιστικές εμπειρίες και βγείτε ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό!

 

Διαβάστε επίσης:

Ψηφιακές Κάρτες & Επιχειρήσεις Βραχυπρόθεσμης Ενοικίασης Ακινήτων

Πώς Να Χρησιμοποιήσετε Την Τεχνολογία NFC Για Να Προσφέρετε Συγκλονιστική Εμπειρία Πελατών

 

Ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram και Linkedin για να μαθείνετε τα πάντα γύρω από την NFC τεχνολογία στο κόσμο του marketing.