Ναι, οι ψηφιακές επαγγελματικές κάρτες είναι εντυπωσιακές. Ναι, σίγουρα είναι κάτι πρωτότυπο. Πώς όμως αυξάνουν τις πωλήσεις;

Ίσως να είστε σκεπτικοί και να βλέπετε τις ψηφιακές επαγγελματικές κάρτες σαν ένα ακόμα «γκατζετάκι». Όμως, δεν είναι μόνο αυτό. Οι ψηφιακές επαγγελματικές κάρτες είναι ένα πολυεργαλείο για την επιχείρησή σας που μπορεί να σας συνδέσει με τους πελάτες σας και να σας φέρει κέρδη!

Οι ψηφιακές κάρτες μπορούν να διευκολύνουν τους πελάτες σας να βρουν τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Επίσης παρέχουν περισσότερες πληροφορίες για την επιχείρησή σας και τη δουλειά σας. Είναι πολύ πιο χρηστικές από τις παραδοσιακές χάρτινες κάρτες και αν χρησιμοποιηθούν σωστά μπορούν να αυξήσουν τα έσοδα της επιχείρησής σας.

Σαφώς έχουν κι άλλα οφέλη, τα οποία είχαμε δει και εδώ: 7 Λόγοι Γιατί Χρειάζεστε Μια Ψηφιακή Επαγγελματική Κάρτα

Σε αυτό το άρθρο σάς λύνουμε βασικές απορίες σχετικά με τις ψηφιακές επαγγελματικές κάρτες. Σας δείχνουμε επίσης πώς να τις χρησιμοποιήσετε αποδοτικά ώστε να αυξήσετε τις πωλήσεις και συνεπώς τα κέρδη σας.

Πώς χρησιμοποιούνται οι ψηφιακές επαγγελματικές κάρτες

Η ψηφιακή επαγγελματική κάρτα είναι στην ουσία ένας ιστότοπος. Ένα μίνι site όπου μπορείτε να καταχωρήσετε πάρα πολλές και σημαντικές πληροφορίες για την επιχείρησή σας. Αυτές οι πληροφορίες μπορεί να είναι ο ιστότοπός σας, τα στοιχεία επικοινωνίας σας μέχρι και χάρτης με την τοποθεσία σας, βίντεο και τα προφίλ σας στα social media.

Η μια περίπτωση είναι η κάρτα  σας να είναι άυλη με τη μορφή link ή QR code. Έτσι όταν ο πελάτης ανοίγει το link ή σκανάρει το QR βλέπει τις πληροφορίες της επιχειρήσής σας.

Η άλλη περίπτωση είναι η κάρτα σας να έχει φυσική μορφή. Σε αυτή τη μορφή είναι συνήθως φτιαγμένη από πλαστικό. Αυτή η κάρτα λειτουργεί με την τεχνολογία NFC. Ο πελάτης σας μπορεί να περάσει τη συσκευή του(συνήθως smartphone) με δυνατότητα NFC πάνω από την κάρτα σας και τα στοιχεία σας να καταχωρηθούν αυτόματα στις επαφές του. Μπορεί επίσης να ανοίξει αυτόματα ο ιστότοπός της επιχείρησης σας ή να ξεκινήσει όποια δράση έχετε ορίσει εσείς να πραγματοποιείτε με το σκανάρισμα.

Οι πληροφορίες που βρίσκονται στην κάρτα καταχωρούνται από εσάς και μπορείτε να τις επικαιροποιήσετε όποτε επιθυμείτε. Αυτές οι αλλαγές φαίνονται αυτόματα και στους πελάτες σας.

 

Πώς να αυξήσετε τις πωλήσεις σας χρησιμοποιώντας ψηφιακές επαγγελματικές κάρτες

 

1.Συμπεριλάβετε όλα τα σημαντικά στοιχεία επικοινωνίας σας

Βασικότατο στοιχείο. Κατά τη δημιουργία της ψηφιακής επαγγελματικής σας κάρτας, είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε όλα τα σχετικά στοιχεία επικοινωνίας σας. Αυτό περιλαμβάνει το site, το email, τη διεύθυνσή σας, τα τηλεφώνα σας αλλά και τους λογαριασμούς σας στα social media.

Έχοντας όλα τα στοιχεία σας άμεσα διαθέσιμα, οι πελάτες σας μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας με όποιο τρόπο επιθυμούν εύκολα και γρήγορα. Αυτό σίγουρα δημιουργεί θετική εμπειρία ώστε κάποιος να θέλει να συνεργαστεί μαζί σας.

Σκεφτείτε από τον εαυτό σας: Όταν δεν μπορείτε να βρείτε τα στοιχεία κάποιου, αφιερώνετε χρόνο για να τα ψάξετε ή πηγαίνετε στον επόμενο που κάνει την ίδια δουλειά;

2. Σχεδιάστε μια ελκυστική κάρτα

Μια καλαίσθητη κάρτα κάνει σίγουρα εντύπωση, αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα της επιχείρησής σας, δείχνει επαγγελματισμό και ότι προσέχετε τη δουλειά σας. Αυτό σίγουρα σας ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό και σας δίνει πόντους στο να σας επιλέξει κάποιος.

 

3. Χρησιμοποιήστε τον κωδικό QR

Όπως είπαμε μια ψηφιακή επαγγελματική κάρτα είναι στην ουσία ένας μίνι ιστότοπος με τα στοιχεία επικοινωνίας σας αλλά και όλα τα στοιχεία που θέλετε να φαίνονται στους πελάτες σας. Ένας από τους τρόπους να τη μοιράσετε είναι και με κωδικό QR.

Ο κωδικός QR είναι ένας τύπος γραμμικού κώδικα που μπορεί να σαρωθεί με ένα smartphone. Όταν σαρωθεί θα κατευθύνει τον χρήστη στην ψηφιακή επαγγελματική σας κάρτα. Αυτό τον διευκολύνει να βρει τα στοιχεία επικοινωνίας, να μάθει για την εταιρεία σας και να έρθει άμεσα σε επαφή μαζί σας.

Εκμεταλλευτείτε τον κωδικό QR και μοιραστείτε τον μέσα από τα social media σας, φυλλάδια, διαφημίσεις κ.α. Πλέον όλο και περισσότεροι εξοικειώνονται με τη χρήση των κωδικών QR. Μάλιστα τα QR εξάπτουν την περιέργεια για το πού μπορεί να οδηγούν. Άρα είναι πολύ πιθανό κάποιος να θελήσει να σκανάρει το QR σας και να πάρει πληροφορίες.

4. Κρατήστε την ψηφιακή σας κάρτα ενημερωμένη

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των ψηφιακών καρτών είναι ότι μπορούν να ενημερωθούν ανά πάσα στιγμή. Χωρίς επανεκτυπώσεις και χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ!

Μόλις κάνετε τις αλλαγές που επιθυμείτε γίνεται αυτόματη ενημέρωση της κάρτας σας, αυτού το μινι site δηλαδή που αναφέραμε πιο επάνω. Έτσι, ακόμα και όσοι πελάτες έχουν ήδη την ψηφιακή σας κάρτα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα ενημερωμένα πλέον στοιχεία σας.

Ενημερώνοντας την ηλεκτρονική επαγγελματική σας κάρτα με νέα προϊόντα ή υπηρεσίες, μπορείτε να ενημερώνετε τους πελάτες για τα νέα σας και για το τι συμβαίνει με την επιχείρηση σας π.χ. για ένα καινούργιο project που ολοκληρώσατε.

Επίσης, οι πελάτες σας θα έχουν πάντα τα σωστά στοιχεία ακόμη και αν γίνουν αλλαγές, όπως για παράδειγμα αν αλλάξετε διεύθυνση. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την αφοσίωση των πελατών σας αλλά και να ενισχύσετε την εμπιστοσύνη προς την επιχείρηση σας. Αυτά είναι πολύ δυνατά χαρτιά που μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση των πωλήσεων σας.

5. Πολυκαναλική Προσέγγιση Μάρκετινγκ

Με την ψηφιακή επαγγελματική σας κάρτα μπορείτε να προσεγγίσετε τους πελάτες μέσα από πολλά κανάλια. Τα κανάλια αυτά μπορεί να είναι τα social media, το SMS marketing, το email marketing κ.α. Έτσι δίνετε στους πελάτες σας περισσότερους τρόπους σύνδεσης μαζί σας ώστε να επιλέξουν αυτόν που προτιμούν και τους είναι οικείος. Επίσης, προσεγγίζετε ένα ευρύτερο κοινό.

Συνεπώς, η ένταξη της ψηφιακής επαγγελματικής σας κάρτας στη στρατηγική μάρκετινγκ βοηθάει στο να βελτιώσετε την επαγγελματική σας εικόνα και να βρείτε κι άλλα κανάλια επικοινωνίας με τους πελάτες σας.

 

6. Χρησιμοποιήστε την κάρτα ως εργαλείο δικτύωσης

Όταν συναντάτε κάποιον νέο πελάτη, φροντίστε να του δώσετε την ψηφιακή επαγγελματική σας κάρτα. Αν την έχετε σε υλική μορφή δώστε να την σκανάρει ώστε τα στοιχεία σας να καταχωρηθούν αυτόματα στη συσκευή του.

Αυτό βοηθάει να δημιουργήσετε μια θετική εντύπωση και μπορεί να οδηγήσει σε μελλοντική συνεργασία.

Επιπλέον, αν παρευρίσκεστε τακτικά σε εταιρικές εκδηλώσεις μια ψηφιακή επαγγελματική κάρτα μπορεί να σας δώσει πολλά πλεονεκτήματα. Θα μπορείτε να δίνετε γρήγορα τα στοιχεία σας σε περισσότερους πελάτες ή συνεργάτες ενώ χωρίς αμφιβολία θα κάνει εντύπωση και θα σας ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό.

Διαβάστε επίσης: Σωστή Χρήση NFC καρτών σε εταιρικές εκδηλώσεις

7. Χρησιμοποιήστε όλες τις δυνατότητες της ψηφιακής επαγγελματικής κάρτας

Κατά τη δημιουργία της ψηφιακής επαγγελματικής σας κάρτας, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε όλες τις δυνατότητες που προσφέρει. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την προσθήκη ενός βίντεο για την προβολή των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας. Ή μπορεί να περιλαμβάνει επίσης τα προφίλ σας στα social media. Βάζοντας τα  προφίλ σας στα social media δίνετε τη δυνατότητα στους πελάτες να συνδεθούν μαζί σας και εκεί και να αναπτύξετε οικειότητα.

Γενικότερα η εύκολη πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιχείρησή σας αυξάνει τις πιθανότητες δυνητικοί πελάτες αλλά και πιθανοί συνεργάτες να σας προσεγγίσουν.

Επίσης, οι δυνατότητες αυτές βοηθούν στη βελτίωση της εικόνας της επιχείρησής σας, διευκολύνουν τους πελάτες σας και σίγουρα κάνουν εντύπωση.

 

Πώς αλλάζουν οι ψηφιακές επαγγελματικές κάρτες το παιχνίδι πωλήσεων;

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ψηφιακές επαγγελματικές κάρτες είναι το μέλλον. Όχι μόνο γιατί είναι η φυσική εξέλιξη της τεχνολογίας αλλά γιατί είναι πάρα πολλές οι δυνατότητες που προσφέρουν.

Οι ψηφιακές επαγγελματικές κάρτες είναι ένα εξαιρετικό και αποτελεσματικό εργαλείο που κάνει τη σύνδεση με τους πελάτες σας άμεση και εύκολη. Αυτά τα στοιχεία που μπορούν να σας ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό και να μεταφραστούν σε πωλήσεις για την επιχείρησή σας. Όχι και άσχημα!

Έχετε πάρει ποτέ τη ψηφιακή επαγγελματική κάρτα κάποιου; Κι αν ναι, πώς σας φάνηκε;

Θέλετε μήπως να κάνετε τη δική σας ψηφιακή κάρτα δωρεάν; Μπορείτε να ξεκινήσετε εδώ. Η i-card είναι μια πρωτοποριακή επαγγελματική κάρτα την οποία μπορείτε να επεξεργαστείτε ανά πάσα στιγμή από τον υπολογιστή σας ή μέσω της εφαρμογής i-card.

 

Διαβάστε επίσης:

Πώς η Τεχνολογία NFC Προσφέρει Συγκλονιστική Εμπειρία Πελατών

Γιατί Οι Επαγγελματικές Κάρτες NFC Είναι Το Μέλλον Της Επιχείρησης Σας

Φροντίστε να ενημερώνετε τακτικά την ψηφιακή επαγγελματική σας κάρτα με νέα προϊόντα, υπηρεσίες και project ώστε να βλέπουν οι πελάτες τα νέα σας αλλά και για να διατηρήσετε την επαφή μαζί τους.

Έχετε σκεφτεί μια έξυπνη i-card για την επιχείρηση σας; Αν όχι, μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ για ποιο λόγο πρέπει να αποκτήσετε. Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε και συνθεθείτε μαζί μας σε FacebookInstagram και Linkedin.