Ακόμα και σήμερα επαγγελματίες και επιχειρηματίες μοιράζονται, επί το πλείστων, τα στοιχεία επικοινωνίας τους μέσω έντυπων επαγγελματικών καρτών. Οι τυπωμένες επαγγελματικές κάρτες όταν είναι καλοσχεδιασμένες έχουν μια γοητεία. Όμως μια ψηφιακή επαγγελματική κάρτα έχει κάτι πολύ περισσότερο. Όχι μόνο είναι εντυπωσιακή αλλά έχει πολλά περισσότερα πλεονεκτήματα.

Καθώς η ψηφιακή τεχνολογία εξελίσσεται και σχεδόν όλοι έχουν παρουσία στο διαδίκτυο, είναι λογικό η απόκτηση ψηφιακής επαγγελματικής κάρτας να είναι πιο επιτακτική. Για την ακρίβεια είναι το μέλλον!

Τι είναι όμως ακριβώς μια ψηφιακή επαγγελματική κάρτα; Και τι κάνει πραγματικά; Σε αυτό το άρθρο θα σας αναλύσουμε γιατί χρειάζεστε μια ψηφιακή κάρτα και πού ξέρετε… μέχρι το τέλος ίσως σας πείσουμε να αλλάξετε τις παραδοσιακές έντυπες κάρτες σας!

7 Λόγοι για τους οποίους χρειάζεστε μια ψηφιακή επαγγελματική κάρτα

7-reasons-why-you-need-a-digital-business-card

1. Μοιράζεστε τα στοιχεία επικοινωνίας γρήγορα και εύκολα

Ο κύριος λόγος που υπάρχουν επαγγελματικές κάρτες είναι για να μοιραζόμαστε πληροφορίες.

Με τις έντυπες κάρτες θα πρέπει πάντα να κουβαλάτε κάποιες μαζί σας ώστε να δίνετε τα στοιχεία σας. Όμως αυτή η απλή ανταλλαγή δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το τηλέφωνο και η διεύθυνση σας επάνω στην κάρτα καταλήγουν στις επαφές του τηλεφώνου του άλλου προσώπου. Είναι πολύ πιθανόν η επαγγελματική σας κάρτα να καταλήξει σε μια στοίβα μαζί με άλλες επαγγελματικές κάρτες και να ξεχαστεί ή πολύ απλά να πεταχτεί.

Άλλωστε στη σημερινή ψηφιακή εποχή είναι πιο πιθανόν να βρει κάποιος το τηλέφωνο ή τον επαγγελματία που χρειάζεται ψάχνοντας στο διαδίκτυο παρά από μια κάρτα. Μήπως αυτό κάνετε και εσείς; Αν όμως τα στοιχεία σας ήταν ήδη έτοιμα και περασμένα ψηφιακά στο τηλέφωνο των πελατών σας δε θα ήταν αλλιώς τα πράγματα;

Αντί για την κλασική τυπωμένη κάρτα, μοιραστείτε μια ψηφιακή επαγγελματική κάρτα. Όταν η ψηφιακή κάρτα έρχεται σε επαφή με ένα smartphone με δυνατότητα NFC τα στοιχεία που είναι καταχωρημένα στην κάρτα αποθηκεύονται αυτόματα στις επαφές του κινητού. Με αυτόν τον τρόπο, είστε σίγουροι ότι τα στοιχεία σας θα βρίσκονται αποθηκευμένα στο τηλέφωνο του πελάτη σας και όχι σε κάποιο συρτάρι γραφείου.

2. Προσθέτετε όσους συνδέσμους θέλετε

Μια επαγγελματική κάρτα περιέχει συνήθως μόνο τις βασικές πληροφορίες σας - το όνομα, την εταιρεία, τη θέση, το email και τον αριθμό τηλεφώνου σας. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνει έναν ή δύο συνδέσμους όπως π.χ. το site σας ή τα προφιλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά μέχρι εκεί. Εάν προσπαθήσετε να προσθέσετε περισσότερες πληροφορίες, κινδυνεύετε να γεμίσετε την επαγγελματική σας κάρτα με πληροφορίες που μπορεί ποτέ κανείς να μην διαβάσει και σίγουρα θα την κάνετε λιγότερο εμφανίσιμη!

7-reasons-why-you-need-a-digital-business-card

Αυτό δεν είναι πρόβλημα αν έχετε ψηφιακή επαγγελματική κάρτα. Αντί να καταχωρείτε συνδέσμους έναν προς έναν στην κάρτα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν QR κωδικό ή μια διεύθυνση URL που οδηγεί στη σελίδα σας, στα προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή όπου αλλού θέλετε. Με αυτόν τον τρόπο, οι πελάτες σας μπορούν να πλοηγηθούν με ένα κλικ σε όλα αυτά.

Αλήθεια, πιστεύετε ότι αν οι σύνδεσμοι σας είναι τυπωμένοι επάνω στην κλασική έντυπη κάρτα υπάρχουν πιθανότητες κάποιος να τις πληκτρολογήσει χειροκίνητα για να μπει;

3. Έχετε όλα τα στοιχεία σας σε ένα μέρος

Όπως προαναφέραμε σε μια ψηφιακή επαγγελματική κάρτα μπορείτε να προσθέσετε οποιονδήποτε σύνδεσμο επιθυμείτε είτε πρόκειται για το site σας,  για google map ή τα social media σας.

Για παράδειγμα, εάν είστε ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου και θέλετε να κατευθύνετε πελάτες σε αυτό, μπορείτε να προσθέσετε έναν σύνδεσμο Google Maps στην ψηφιακή σας κάρτα. Με αυτόν τον τρόπο, όταν οι πελάτες σας αναζητούν μεσημεριανό ή δείπνο, το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να κοιτάξουν την κάρτα σας καινα πατήσουν το σύνδεσμο που θα τους οδηγήσει κατευθείαν στο εστιατόριο σας. Υπέροχο, έτσι;

7-reasons-why-you-need-a-digital-business-card

4. Ενημερώνετε Άμεσα Τις Επαφές Σας

Ένα άλλο πλεονέκτημα των ψηφιακών επαγγελματικών καρτών είναι ότι μπορείτε να ενημερώσετε άμεσα τα στοιχεία σας χωρίς να χρειάζεται να εκτυπώσετε νέες κάρτες. Το μόνο που χρειάζεστε είναι πρόσβαση στο διαδίκτυο ή μια εφαρμογή στο κινητό σας τηλέφωνο. Κάνετε τις αλλαγές σας και όλα τα στοιχεία σαςενημερώνονται αυτόματα ακόμα και σε όσους τα έχουν αποθηκεύσει ήδη!

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι χάσατε το τηλέφωνό σας και πρέπει να πάρετε έναν νέο αριθμό. Φυσικά, δεν θέλετε κάποιος από αυτούς που έχει ήδη το τηλέφωνο σας να επικοινωνήσει στον παλιό αριθμό. Με την απλή ενημέρωση των στοιχείων σας στην ψηφιακή επαγγελματική σας κάρτα, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι οι κλήσεις θα πραγματοποιούνται πάντα στον σωστό αριθμό.

5. Είναι οικονομικές

Όλοι θέλουμε οι κάρτες μας να «αποπνέουν» ποιότητα και επαγγελματισμό. Παρόλα αυτά κάτι τέτοιο είναι κοστοβόρο. Ή για να το πούμε και αλλιώς, κάθε φορά που δίνετε μια κάρτα σας, την πληρώνετε.

Το χειρότερο είναι ότι όταν κάνετε αλλαγές στα στοιχεία σας, η τρέχουσα παρτίδα καρτών σας αχρηστεύεται.Επομένως, εάν αλλάξετε διεύθυνση, αποκτήσετε έναν νέο επαγγελματικό αριθμό τηλεφώνου ή προβιβαστείτε, πιθανότατα θα πρέπει να αποκτήσετε ένα νέο σύνολο καρτών. Οπότε κι άλλα χρήματα βγαίνουν από την τσέπη σας!

Αντίθετα, αν έχετε μια ψηφιακή επαγγελματική κάρτα, δεν χρειάζεται να εκτυπώσετε νέα παρτίδα καρτών.  Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε μερικές αλλαγές στα στοιχεία σας από τον υπολογιστή ή το κινητό σας και είστε έτοιμοι.

Επιπλέον, εάν χρησιμοποιείτε μια σελίδα συνδεδεμένη στο bio στα social media ή μια συντόμευση συνδέσμων, χρειάζεται μόνο να κάνετε αλλαγές στους συνδέσμους στις επηρεαζόμενες σελίδες. Δεν χρειάζεται καθόλου να επεξεργαστείτε την κάρτα σας.

7-reasons-why-you-need-a-digital-business-card

 

6. Είναι φιλική προς το περιβάλλον

Εκτός από την εξοικονόμηση χρημάτων, με την ψηφιακή επαγγελματική κάρτα, εξοικονομείτε και μερικά δέντρα. Όταν δεν εκτυπώνετε τις επαγγελματικές σας κάρτες, δεν χρειάζεται να αγοράσετε χαρτί, το οποίο συνήθως δημιουργείται από φρεσκοκομμένα δέντρα.

Αν κοιτάξετε τα γραφεία πολλών επαγγελματιών, πιθανότατα θα διαπιστώσετε ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν κάπου αποθηκευμένες στοίβες αχρησιμοποίητων επαγγελματικών καρτών. Αυτές οι κάρτες απλώς κάθονται εκεί και μαζεύουν σκόνη και πιθανότατα για οποιοδήποτε λόγο κάποια στιγμή θα πεταχτούν.

Φανταστείτε τα εκατομμύρια δέντρα που έχουν κοπεί και όλους τους άλλους πόρους που έχουν χρησιμοποιηθεί για την παροχή τόνων χαρτιού για επαγγελματικές κάρτες. Μπορούμε να μειώσουμε αυτή τη σπατάλη μειώνοντας την εξάρτησή μας από τυπωμένες επαγγελματικές κάρτες.

 

7-reasons-why-you-need-a-digital-business-card

Σαφώς με μια ψηφιακή κάρτα όλα τα παραπάνω προβλήματα δεν υφίστανται!

Βέβαια υπάρχει η επιλογή  μια επαγγελματική ψηφιακή κάρτα να είναι και σε υλική μορφή(συνήθως πλαστικό). Το ατού όμως είναι ότι αυτήν τη μια κάρτα μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε άπειρες φορές. Την έχετε πάντα μαζί σας για να δώσετε τα στοιχεία σας. Απλά ο πελάτης περνάει το smartphone του με δυνατότητα NFC πάνω από την κάρτα σας και αυτό ήταν! Η κάρτα παραμένει σε εσάς για να χρησιμοποιηθεί από τον επόμενο ενώ τα στοιχεία σας βρίσκονται αποθηκευμένα στη συσκευή του πελάτη.

7. Μπορείτε να γίνετε πιο δημιουργικοί

Σε μια τυπωμένη επαγγελματική κάρτα ο χώρος είναι περιορισμένος. Το μέγεθος 7Χ5 εκατοστά( ή ανάλογα με την κάρτα) αυτών των επαγγελματικών καρτών μπορεί να μεταφέρει λίγες πληροφορίες. Ακόμα κι αν έχετε δύο πλευρές σε μια κάρτα, περιορίζεστε όταν την σχεδιάζετε. Επιπλέον, μπορείτε να βάλετε μόνο κείμενο και εικόνες σε αυτήν.

Με μια ψηφιακή κάρτα, περιορίζεστε μόνο από τη φαντασία σας όταν τη σχεδιάζετε. Εκτός από συνδέσμους και QR κωδικούς, μπορείτε να προσθέσετε βίντεο, portfolio με δείγμα της δουλειάς σας, ωράριο, χάρτη με την τοποθεσία σας και πολλά άλλα.

Επίσης, δεν περιορίζεστε από χώρο, επειδή μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ζουμ ενός smartphone για να προσθέσετε μικρές λεπτομέρειες στην κάρτα σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια μεγάλη επαγγελματική κάρτα υψηλής ανάλυσης που εμφανίζει τα γενικά στοιχεία επικοινωνίας σας όταν κάνετε σμίκρυνση. Αλλά όταν κάνετε μεγέθυνση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον χώρο για να εμφανίσετε το χαρτοφυλάκιό σας, την πλήρη διεύθυνση ή οποιαδήποτε άλλα δεδομένα θέλετε να προσθέσετε.

7-reasons-why-you-need-a-digital-business-card

Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξετε τις κάρτες σας;

Με όλα αυτά τα πλεονεκτήματα, μήπως ήρθε η ώρα να αποκτήσετε μια ψηφιακή επαγγελματική κάρτα. Είναι πραγματικά εύκολο να τη δημιουργήσετε(μπορείτε να το διαβάσετε εδώ) και μπορείτε να τη φτιάξετε όπως επιθυμείτε. Βάζετε στοιχεία που αντικατοπτρίζουν την επιχείρηση και την προσωπικότητά σας. Με τις ψηφιακές κάρτες ξεδιπλώνετε τη δημιουργικότητα σας, έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε τα στοιχεία σας ανά πάσα ώρα και στιγμή είτε επειδή έχει γίνει κάποια αλλαγή είτε επειδή αλλάξατε γνώμη! Δεν χρειάζεται βέβαια να αναφέρουμε για την πληθώρα των στοιχείων και των link που μπορείτε να καταχωρήσετε!

Μπορείτε να έχετε μερικές εκτυπωμένες κάρτες για κάποιους που εκτιμούν παραδοσιακούς τρόπους επικοινωνίας. Αν όμως θέλετε να βρίσκεστε στο μέλλον τότε μάλλον είναι απαραίτητο να αποκτήσετε μια ψηφιακή επαγγελματική κάρτα!

Διαβάστε επίσης:

13 Τρόποι Για Να Μετατρέψετε Τις Επαγγελματικές Σας Κάρτες Σε Έξυπνο Εργαλείο Μάρκετινγκ

Πώς Να Χρησιμοποιήσετε Τις Κάρτες NFC Σε Εταιρικές Εκδηλώσεις

Αν δεν ξέρετε πώς να φτιάξετε τη δική σας ψηφιακή επαγγελματική κάρτα μπορείτε να ξεκινήσετε από εδώ. Αν έχετε οποιαδήποτε απορία θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας τη λύσουμε. Αγαπάμε τις επιχειρήσεις και θέλουμε να τις βλέπουμε να εξελίσσονται.

Ακολουθήστε μας σε Facebook , Instagram και Linkedin για να μαθαίνετε τα νέα μας και ψηφιακές εξελίξεις που αφορούν την επιχείρηση σας.