Οι επαγγελματικές κάρτες NFC είναι το μέλλον και έχουν αρχίσει να μπαίνουν δυναμικά στο προσκήνιο!Άλλωστε η τεχνολογία NFC(Near Field Communication), ή επικοινωνία κοντινού πεδίου ελληνιστί, χρησιμοποιείται όλο και σε περισσότερους τομείς. Oι επαγγελματικές κάρτες δεν αποτελούν εξαίρεση. Μια κάρτα έρχεται σε επαφή με μια συσκευή ή εφαρμογη NFC και voila! Πληροφορίες ανταλλάσσονται έτσι απλά, γρήγορα και εύκολα!

Οι κάρτες NFC εκμεταλλεύονται αυτήν την τεχνολογία για να διευκολύνουν τους επαγγελματίες με πολλούς τρόπους. Πλέον μπορούν εύκολα να δώσουν τα στοιχεία τους, τον χάρτη με την τοποθεσία τους ακόμα και ένα μικρό portofolio με δείγμα της δουλειάς τους.

Πώς λειτουργούν οι επαγγελματικές κάρτες NFC

Οι επαγγελματικές κάρτες NFC είναι παρόμοιες με τις παραδοσιακές επαγγελματικές κάρτες, εκτός από το ότι έχουν ενσωματωμένο τσιπ NFC (επικοινωνία κοντινού πεδίου). Αυτό το τσιπ επιτρέπει την ανάγνωση της κάρτας από μια συσκευή με δυνατότητα NFC, όπως ένα smartphone ή tablet.

why-nfc-business-cards-are-the-future-of-your-business

Όταν η κάρτα NFC έρχεται κοντά με την NFC συσκευή, μπορεί να ενεργοποιηθεί πληθώρα ενεργειών.

Για παράδειγμα, η κάρτα μπορεί να ανοίξει έναν ιστότοπο, να προσθέσει μια επαφή στο βιβλίο διευθύνσεων ή να εκκινήσει μια συγκεκριμένη εφαρμογή. Οι επαγγελματικές κάρτες NFC είναι ένας βολικός τρόπος κοινής χρήσης και μεταφοράς ψηφιακού περιεχομένου με πιθανούς πελάτες.

Η μεταφορά στοιχείων επικοινωνίας γίνεται πλέον εύκολη χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογηθούν τα πάντα με μη αυτόματο τρόπο. Στην ουσία αντικαθιστά την επαγγελματική κάρτα που θα δίνατε σε πελάτες και της οποίας η τύχη ήταν άγνωστη. Συνήθως η κάρτα θα πετιόταν ή θα χάνονταν χωρίς καν να έχει αποθηκεύσει το τηλέφωνο σας ο πελάτης.

Τι μπορώ να αποθηκεύσω σε μια επαγγελματική κάρτα NFC;

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές χρήσεις για τις επαγγελματικές κάρτες NFC. Μπορείτε να αποθηκεύσετε:

  •  Tα στοιχεία επικοινωνίας σας, όπως όνομα, θέση στον οργανισμό, τηλέφωνα και e-mail
  • Τον ιστότοπό σας
  • Τα προφίλ σας στα social media
  • Χάρτη με την τοποθεσία σας(μέσω σύνδεσης με Google Maps)
  • Τις υπηρεσίες που προσφέρετε
  • Το ωράριο λειτουργίας σας
  • Τους λογαριασμούς  πληρωμών σας
  • Πολυμέσα, όπως φωτογραφίες και βίντεο(σύνδεση με YouTube).

Το τελευταίο είναι εξαιρετικά χρήσιμο(αν είστε φωτογράφος για παράδειγμα) για να έχετε πάντα μαζί σας ένα μικρό portfolio της δουλειάς σας.

Τα οφέλη των επαγγελματικών καρτών NFC

Οι επαγγελματικές κάρτες με δυνατότητα NFC προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις παραδοσιακές κάρτες.

Αν ψάχνετε έναν τρόπο να κάνετε την επαγγελματική σας κάρτα να ξεχωρίζει, το NFC είναι μια εξαιρετική επιλογή. Οι επαγγελματικές κάρτες NFC εξακολουθούν να είναι στο ξεκίνημα τους επομένως είναι κάτι αρκετά εντυπωσιακό προς το παρόν οπότε αυτό και μόνο τραβάει την προσοχή. Επίσης, είναι και ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε ότι είστε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της τεχνολογίας.

Πιο αναλυτικά:

Είναι ευέλικτες

Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε όχι μόνο τα στοιχεία επικοινωνίας σας, αλλά και συνδέσμους προς τον ιστότοπό σας, προφίλ social media και πολλά άλλα τα οποία αναφέραμε.

Είναι διαδραστικές

Μπορεί να ενεργοποιούν ορισμένες ενέργειες σε ένα smartphone, όπως το άνοιγμα ενός χάρτη ή την προσθήκη ενός τηλεφώνου στις επαφές. Αυτό διευκολύνει τους ανθρώπους να συνδεθούν μαζί σας και να μάθουν περισσότερα για την επιχείρησή σας.

Είναι φιλικές προς το περιβάλλον

Οι κάρτες NFC μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλές φορές. Το πλαστικό παραμένει το ίδιο όμως οι πληροφορίες που περιέχει μπορούν να τροποποιούνται εξ αποστάσεως μέσω του υπολογιστή σας.

why-nfc-business-cards-are-the-future-of-your-business

Είναι οικονομικές

Μπορεί το αρχικό κόστος να είναι υψηλότερο από τις  παραδοσιακές κάρτες, όμως λόγω του ότι μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν όσες φορές θέλετε σας γλυτώνει από έξοδα επανεκτυπώσεων.

Μπορείτε να αλλάξετε τα στοιχεία εξ αποστάσεως

Οι κάρτες NFC είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι πελάτες και δυνητικοί πελάτες έχουν πάντα στη διάθεσή τους τα πιο πρόσφατα στοιχεία επικοινωνίας σας καθώς μπορείτε να κάνετε άμεσα οποιαδήποτε αλλαγή χρειάζεται μέσω του υπολογιστή σας.

Δεν χάνονται τα στοιχεία σας

Πιθανότατα θα συμφωνήσετε ότι μια παραδοσιακή, εκτυπωμένη επαγγελματική κάρτα συνήθως παραπετιέται ή χάνεται. Όμως από τη στιγμή που τα στοιχεία σας έχουν περάσει στη συσκευή(smartphone) του πελάτη, παραμένουν εκεί.

Μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί

Με τις κάρτες NFC, sky is the limit όσον αφορά τη δημιουργικότητα. Από την προσθήκη περιεχομένου πολυμέσων έως την ενσωμάτωση διαδραστικών στοιχείων και link, υπάρχουν ατελείωτες δυνατότητες για το τι μπορείτε να κάνετε ώστε να γίνει κάρτα σας απλά ακαταμάχητη.

why-nfc-business-cards-are-the-future-of-your-business

 

Κερδίζετε τις εντυπώσεις

Οι επαγγελματικές κάρτες NFC είναι το λιγότερο εντυπωσιακές με όλα αυτά που μπορούν να συμπεριλάβουν και σίγουρα δεν θα αφήσουν τον πελάτη αδιάφορο. Ειδικά αν ασχολείστε με τον χώρο της τεχνολογίας και του μάρκετινγκ θα έχετε ένα ακόμη όπλο για να ξεχωρίσετε. Οι κάρτες NFC δείχνουν ότι είστε γνώστης της τεχνολογίας και πάντα ενημερωμένος για ότι νεότερο υπάρχει.

Εξατομίκευση πληροφοριών

Έστω ότι θέλετε να δίνετε διαφορετικές πληροφορίες σε διαφορετικές ομάδες πελατών. Με τις κάρτες NFC έχετε αυτή τη δυνατότητα. Προσφέροντας εξατομικευμένες πληροφορίες κάνετε τους πελάτες να αισθάνονται μοναδικοί. Έτσι είναι και πιο εύκολο να συνδεθούν μαζί σας.

Μπορείτε να συλλέξετε δεδομένα

Με τις κάρτες NFC, έχετε τη δυνατότητα να συλλέγετε δεδομένα σχετικά με τη συμπεριφορά και τις προτιμήσεις των πελατών. Αυτά τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της στρατηγικής μάρκετινγκ και την καλύτερη στόχευση πιθανών πελατών με σχετικές προσφορές και μηνύματα.

Δημιουργία δυνητικών πελατών.

Τέλος, οι κάρτες NFC μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο για τη δημιουργία δυνητικών πελατών. Συμπεριλαμβάνοντας μια παρότρυνση για δράση(CTA) στην κάρτα σας, όπως «επικοινωνήστε μαζί μας για μια δωρεάν συμβουλευτική», μπορείτε να ενθαρρύνετε τους εν δυνάμει πελάτες να έρθουν σε επαφή με την εταιρεία σας και να γίνουν πελάτες σας και μάλιστα άμεσα.

why-nfc-business-cards-are-the-future-of-your-business

 

Οι διαφορετικοί τύποι επαγγελματικών καρτών NFC

  • Επαγγελματικές κάρτες NFC Die-Cut: Οι NFC επαγγελματικές κάρτες έχουν τη δυνατότητα να κοπούν σε διάφορα σχήματα και σχέδια ώστε να ξεχωρίσουν πραγματικά από το πλήθος.
  • Αναδιπλούμενες επαγγελματικές κάρτες NFC: Οι αναδιπλούμενες επαγγελματικές κάρτες NFC έχουν σχεδιαστεί για να διπλώνονται στη μέση, γεγονός που τις καθιστά πιο συμπαγείς και εύκολες στη μεταφορά. Είναι επίσης λιγότερο πιθανό να καταστραφούν στο πορτοφόλι ή στην τσάντα.
  • Επαγγελματικές κάρτες Metallic NFC: Οι μεταλλικές επαγγελματικές κάρτες NFC είναι κατασκευασμένες με μεταλλικά υλικά που τους δίνουν μοναδική και πρωτότυπη εμφάνιση αλλά και αίσθηση. Αυτοί οι τύποι καρτών χρησιμοποιούνται συχνά από αρκετά μεγάλες επιχειρήσεις ή ως υψηλής ποιότητας δώρα σε πελάτες τους.
  • Πλαστικές επαγγελματικές κάρτες NFC: Πρόκειται για τις πλέον χρησιμοποιούμενες κάρτες NFC. Συνήθως έχουν απλώς ένα απλό σχέδιο με το όνομα ή το logo της επιχείρησης. Οι πλαστικές επαγγελματικές κάρτες NFC είναι κατασκευασμένες από ανθεκτικά υλικά PVC που αντιστέκονται στη φθορά. Συχνά χρησιμοποιούνται και ως κάρτες μέλους ή σε προγράμματα επιβράβευσης, όπου η ανθεκτικότητα είναι σημαντική.

Οι επαγγελματικές κάρτες NFC είναι το μεγάλο «Μπαμ» στις επιχειρήσεις

why-nfc-business-cards-are-the-future-of-your-business

Οι επαγγελματικές κάρτες NFC είναι το επόμενο μεγάλο μπαμ στο μάρκετινγκ και τη δικτύωση. Στο εξωτερικό έχουν ήδη καθιερωθεί. Αν ψάχνετε έναν τρόπο να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό, να κάνετε εντύπωση στους πελάτες σας ή εν δυνάμει πελάτες και αν θέλετε οι άνθρωποι να σας θυμούνται, τότε σίγουρα αξίζει να επενδύσετε μια επαγγελματική κάρτα NFC.

Αν θέλετε να πάτε την επιχείρηση σας στο επόμενο επίπεδο μάλλον ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε τη δική σας i-card!

Μπορείτε να αρχίσετε να τα χρησιμοποιείτε σήμερα επαγγελματικές κάρτες NFC, η διαδικασία είναι απλή και εύκολη και εμείς δίπλα σας έτοιμοι για να σας βοηθήσουμε. Επικοινωνήστε μαζί μας. 

Ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram και Linkedin για να μαθαίνετε πρώτη οτιδήποτε αφορά το ψηφιακό μέλλον της επιχείρησης σας.