Η τεχνολογία Near Field Communication (NFC) γίνεται όλο και πιο δημοφιλής καθημερινά. Μπορεί να το έχετε δει στα smartphone σας, καθώς σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε πληρωμές, να έχετε πρόσβαση σε ιστότοπους, να σκαναρετε QR code και βέβαια να μοιράζεστε πληροφορίες μέσω επαγγελματικών καρτών και ετικετών NFC με άλλες συσκευές με δυνατότητα NFC. Πώς μπορείτε να βάλετε τις κάρτες NFC σε εταιρικές εκδηλώσεις;

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πώς οι επαγγελματικές κάρτες NFC μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εταιρικές εκδηλώσεις για τη βελτίωση της δικτύωσης με άλλους επαγγελματίες και πελάτες.

 

Τι είναι οι επαγγελματικές κάρτες NFC και πώς λειτουργούν;

Αν και το έχουμε αναλύσει και εδώ, οι επαγγελματικές κάρτες NFC είναι παρόμοιες με τις παραδοσιακές επαγγελματικές κάρτες, αλλά περιέχουν ένα τσιπ NFC . Αυτό το τσιπ μεταφέρει πληροφορίες οι οποίες μπορούν να διαβάσουν από συσκευές με δυνατότητα NFC. Μπορεί να περιέχει πληροφορίες, όπως το όνομά σας, στοιχεία επικοινωνίας, ακόμη και έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπο ή το προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.α. Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες σαρώνοντας την κάρτα με μια συσκευή με δυνατότητα NFC και να τις αποθηκεύουν αυτόματα.

 

Γιατί είναι καλή περίπτωση οι επαγγελματικές κάρτες NFC σε εταιρικές εκδηλώσεις;

Ένα από τα πλεονεκτήματα της χρήσης επαγγελματικών καρτών NFC είναι ότι μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρόνο και…χαρτί.

Για παράδειγμα, εάν παρευρεθείτε σε μια μεγάλη εταιρική εκδήλωση, μπορεί να μην έχετε χρόνο να ανταλλάξετε παραδοσιακές επαγγελματικές κάρτες με όλους όσους συναντάτε. Ωστόσο, εάν όλοι είχαν επαγγελματική κάρτα NFC, θα μπορούσατε απλώς να σαρώσετε την κάρτα τους και να αποθηκεύσετε τις πληροφορίες τους στη συσκευή σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα είχατε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε σε ένα μέρος και δεν θα χρειάζονταν να ανησυχείτε μήπως χάσετε κάποια επαγγελματική κάρτα.

Άλλωστε ακόμη και να είχατε λίγο χρόνο θα σας έφτανε για να ανταλλάξετε τηλέφωνα, ιστότοπο, προφίλ στα social media, ώρες λειτουργίας και πολλά άλλα;

how-to-use-nfc-cards-at-corporate-events

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι κάρτες NFC είναι μια καλή επιλογή για εταιρικές εκδηλώσεις:

  • Μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρόνο και έντυπες κάρτες(οπότε και χρήμα) όπως είπαμε
  • Είναι ένας βολικός τρόπος ανταλλαγής πληροφοριών
  • Μπορούν να σας βοηθήσουν να συνδεθείτε άμεσα με τα άτομα που συναντάτε
  • Είναι εντυπωσιακές και το κάνουν πιο εύκολο να σας θυμούνται οι άλλοι

Εάν σχεδιάζετε να παρακολουθήσετε μια εταιρική εκδήλωση, σας συνιστούμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε τεχνολογία NFC για να προωθήσετε την επιχείρησή σας και να αναπτύξετε το δίκτυό σας. Εκτός από κάρτες με τεχνολογία NFC θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητα, QR code και άλλα.

Οπότε τώρα που πιθανότατα συμφωνούμε πως το να έχετε μια επαγγελματική κάρτα NFC σε ένα συνέδριο, σεμινάριο, έκθεση ή οπουδήποτε αλλού είναι μια έξυπνη κίνηση ας δούμε κάποια πράγματα που βοηθούν:

Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας είναι ενεργοποιημένη για NFC επαφές

Εάν θέλετε να σαρώσετε επαγγελματικές κάρτες NFC, η συσκευή σας πρέπει να διαθέτει δυνατότητα NFC. Τα περισσότερα νεότερα smartphone έχουν ενσωματωμένη αυτήν τη δυνατότητα, αλλά ίσως χρειαστεί να ελέγξετε τις ρυθμίσεις της συσκευής σας για να βεβαιωθείτε ότι το NFC είναι ενεργοποιημένο.

Εάν δεν είστε βέβαιοι έαν η συσκευή σας διαθέτει NFC ή όχι, μπορείτε να αναζητήσετε τις προδιαγραφές της συσκευής σας στο διαδίκτυο ή στις ρυθμίσεις της.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις επαγγελματικές κάρτες NFC σε εταιρικές εκδηλώσεις;

how-to-use-nfc-cards-at-corporate-events

Βρίσκεστε σε ένα χώρο με πολλά άτομα οπότε λογικό είναι να ξεχαστείτε με την κουβέντα και τις χειραψίες. Επίσης θα γνωρίσετε τόσο καινούριο κόσμο που ενδεχομένως δεν θα θυμάστε ούτε τους μισούς. Ακόμη και να τους θυμάστε όμως ίσως δεν πάρετε το τηλέφωνο ή τα στοιχεία τους. Πιθανότατα το ίδιο πρόβλημα θα έχουν και οι άλλοι με εσάς.

Πώς μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι με μια NFC κάρτα; Η κάρτα NFC κάνει εντύπωση! Οι άνθρωποι θα θυμούνται τη διασκεδαστική εμπειρία του αγγίγματος μιας ετικέτας NFC και ταυτόχρονα θα έχουν την ψηφιακή επαγγελματική κάρτα σας στο τηλέφωνό τους όπου μπορούν να αποθηκεύσουν τα απαραίτητα δεδομένα χωρίς να κάνουν κάτι χειροκίνητα.

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνολογία NFC για να δώσετε τα στοιχεία σας

Όσον αφορά την επαγγελματική κάρτα με δυνατότητα NFC μάλλον δεν υπάρχουν πολλά ακόμη να πούμε. Είναι ότι πιο εντυπωσιακό υπάρχει όσον αφορά τις επαγγελματικές κάρτες.

Υπάρχουν όμως κι άλλοι τρόποι για να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία NFC σε ένα συνέδριο/εταιρική εκδήλωση:

Αυτοκόλλητα NFC

Αναζητάτε έναν εξαιρετικό τρόπο για να μοιραστείτε το εταιρικό σας μήνυμα ή τα στοιχεία σας; Δοκιμάστε να μοιράσετε μερικά NFC αυτοκόλλητα! Είναι διασκεδαστικά, διανέμονται εύκολα και σε όλους αρέσει να παίρνουν ένα μικρό δώρο. Επιπλέον, είναι μια εξαιρετική μέθοδος για να μοιραστείτε τα στοιχεία και το λογότυπό σας εκεί έξω. Χρησιμοποιώντας μια ετικέτα NFC μέσα στο αυτοκόλλητό σας σάς επιτρέπει να μοιράζεστε γρήγορα τα στοιχεία επικοινωνίας σας με άλλους.

how-to-use-nfc-cards-at-corporate-events

Μπρελόκ NFC

Δώστε στους επισκέπτες της εκδήλωσης ένα μπρελόκ NFC. Αυτό το μπρελόκ δεν είναι απλώς ένα μοντέρνο αξεσουάρ αλλά και ένα εργαλείο πολλαπλών χρήσεων.

Χάρη στο μπρελόκ NFC όλοι θα έχουν κάτι να θυμούνται από εσάς. Έχοντας αυτό το μπρελόκ οι παρευρισκόμενοι δε θα ανησυχούν μήπως χάσουν τα στοιχεία σας. Επιπλέον, ο σχεδιασμός του το καθιστά ένα κομψό αξεσουάρ για να το έχουν μαζί τους όπου κι αν βρίσκονται.

 

Στυλό με ετικέτα NFC

Δώστε τα στυλό σε συνέδρια, εμπορικές εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις. Όποιος σαρώσει το στυλό με το τηλέφωνό του θα μπορεί να δει τον ιστότοπό σας και να σας ακολουθήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.α. Τα στυλό NFC είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προωθήσετε την επιχείρηση ή τον ιστότοπό σας και να διευκολύνετε τους χρήστες να σας βρουν στο διαδίκτυο.Είναι η εξέλιξη των διαφημιστικών στυλών που μοιράζονταν κάποτε(αλλά και σήμερα).

Άρα τελικά μάλλον θα συμφωνήσουμε και ότι η τεχνολογία NFC είναι τρομερά βολική, εύχρηστη, εντυπωσιακή και ένα βήμα μπροστά! Οπότε ναι, και για εταιρικές εκδηλώσεις και συνέδρια!

 

how-to-use-nfc-cards-at-corporate-events

 

Οι επαγγελματικές κάρτες NFC είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δικτυωθείτε σε τέτοιες εκδηλώσεις. Είναι εύκολες στη χρήση και μπορούν να σαρωθούν από συσκευές με δυνατότητα NFC. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητα, μπρελόκ ή στυλό με ετικέτες NFC για να προωθήσετε την επιχείρηση ή τον ιστότοπό σας.

Δεν θα θέλατε λοιπόν να κάνετε τα πάντα για την επιχείρηση σας πιο εύκολα και κυρίως να κάνετε την εμπειρία επαφής μαζί σας αξέχαστη;

Αν θέλετε να δημιουργήσετε τη δική σας NFC κάρτα μπορείτε να ξεκινήσετε από εδώ. Είναι πολύ πιο εύκολο και γρήγορο απ’ όσο νομίζετε. Έτοιμοι να πάτε ένα βήμα πιο πέρα την επιχείρησή σας;

Διαβάστε επίσης:

Ψηφιακή Κάρτα i-Card | Πώς Να Φτιάξεις Τη Δική Σου Βήμα-Βήμα

13 Τρόποι Για Να Μετατρέψετε Τις Επαγγελματικές Σας Κάρτες Σε Έξυπνο Εργαλείο Μάρκετινγκ

Ακολουθήστε μας σε Facebook και Instagram και Linkedin για περισσότερα γύρω από την ψηφιακή εικόνα της επιχείρησής σας.